måndag 11 april 2011

Viltgryta med himmelska dofter

Denna gryta kanske inte ser så rolig ut, men den doftar och smakar fantastiskt av vaniljstång, vitlök, ingefära, chili och lime.











Skär 1 kilo älgstek eller renstek i små tärningar. Skrapa ur fröna ur 2 vaniljstänger. Bryn köttet i smör i en gryta, tillsätt 1-2 chili (beroende på styrka), 2 finhackade vitlöksklyftor och 2 burkar kokosmjölk. Riv ner 3 cm färsk ingefära och lägg i de hela vaniljstängerna (inte fröna).

Koka tills köttet känns klart, drygt en timme. Red grytan med ljus maizenaredning och pressa ner saften från 1 lime och vaniljfröna. Plocka upp vaniljstängerna. Salta. Servera med ris.

Receptet kommer ursprungligen från Icas webb, men jag har ändrat det för att det ska vara mer lättlagat och passa mig och min familj bättre.

2 kommentarer:

  1. Den både ser ut och verkar jättegod. Grytor är smaskens och jag kan nästan känna doften ända hit...

    SvaraRadera
  2. Låter gott. Kanske kan man göra pannacotta för att bli av med resterna av vaniljstång? hehe.

    SvaraRadera