torsdag 14 april 2011

Bröd med nötter och frön

Idag städade jag skafferiet. Borde göra det oftare. Hittade mycket frön, nötter och fikon som jag bakade bröd på. Istället för fikon kan du använda aprikoser eller dadlar. Istället för mandel och valnötter kan du ta till exempel hasselnötter. Istället för sesamfrön eller pumpafrön kan du använda solrosfrön. Ta det du har hemma!




Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda ihop:
Sex hackade fikon, ½ dl av vardera: hackade valnötter, hackad mandel, hela linfrön, sesamfrön, pumpafrön, rågkross. 6 dl grahamsmjöl, 1½ tsk bikarbonat, 1½ tsk salt, 2 msk mörk sirap och 6 dl fil.

Häll smeten i smord och mjölad form. Strö över lite pumpafrön. Sätt in i ugnen på nedersta falsen i en timme.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar