onsdag 23 mars 2011

Biffar med kikärter och kronärtskocksbottnar

Någon i familjen råkade köpa fel burk häromdagen. Kronärtskocksbottnar istället för kronärtskockshjärtan som jag behövde just då. Funderade idag på vad jag skulle göra med bottarna och hittade detta recept på Allt om Mats webbplats. Biffarna var supergoda tyckte de tre av fyra familjemedlemmar. De här kommer vi att göra igen. Jag serverade dem med klyftpotatis, turkisk matyoghurt och grönsaker.

390 g kronärtskocksbottnar
400 g kokta kikärter
1 msk olivolja
1 vtlöksklyfta
2 krm curry
2 krm garam masala (fast jag tog sambal oelek i stället)
1 krm cayennepeppar
2 krm svartpeppar, nymald
0,5 tsk salt
Olivolja till stekning

1. Spola kronärtskockorna snabbt i kallt vatten och skär i små bitar.
2. Häll av vattnet från kikärterna och spola även dem hastigt i kallt vatten. Mixa kikärtor, 1 msk olivolja, vitlök, kryddor och salt i matberedare till en smet.
3. Blanda kronärtskocksbitarna och kikärtssmeten i en bunke. Forma smeten till 8 biffar och stek dem ca 3 min per sida i 2 msk olivolja i en stekpanna.
4. Servera med sallad och en klick matlagningsyoghurt.

3 kommentarer:

  1. Oj oj Det där lät ju helt underbart gott...

    SvaraRadera
  2. Jag gör ofta kkärtsbiffar. Varierar kryddning, ex vis soltorksde tomater, oliver o basilka blir en helt annan rätt. Min erfarenhet är också att man måste krydda rätt rejält, ärtorna "äter" kryddor.

    SvaraRadera
  3. Tack för tips på kryddning. Ska pröva med soltorkade tomater nästa gång!

    SvaraRadera