390 g kronärtskocksbottnar | |
400 g kokta kikärter | |
1 msk olivolja | |
1 vtlöksklyfta | |
2 krm curry | |
2 krm garam masala (fast jag tog sambal oelek i stället) | |
1 krm cayennepeppar | |
2 krm svartpeppar, nymald | |
0,5 tsk salt | |
Olivolja till stekning |
1. Spola kronärtskockorna snabbt i kallt vatten och skär i små bitar.
2. Häll av vattnet från kikärterna och spola även dem hastigt i kallt vatten. Mixa kikärtor, 1 msk olivolja, vitlök, kryddor och salt i matberedare till en smet.
3. Blanda kronärtskocksbitarna och kikärtssmeten i en bunke. Forma smeten till 8 biffar och stek dem ca 3 min per sida i 2 msk olivolja i en stekpanna.
4. Servera med sallad och en klick matlagningsyoghurt.
2. Häll av vattnet från kikärterna och spola även dem hastigt i kallt vatten. Mixa kikärtor, 1 msk olivolja, vitlök, kryddor och salt i matberedare till en smet.
3. Blanda kronärtskocksbitarna och kikärtssmeten i en bunke. Forma smeten till 8 biffar och stek dem ca 3 min per sida i 2 msk olivolja i en stekpanna.
4. Servera med sallad och en klick matlagningsyoghurt.
Oj oj Det där lät ju helt underbart gott...
SvaraRaderaJag gör ofta kkärtsbiffar. Varierar kryddning, ex vis soltorksde tomater, oliver o basilka blir en helt annan rätt. Min erfarenhet är också att man måste krydda rätt rejält, ärtorna "äter" kryddor.
SvaraRaderaTack för tips på kryddning. Ska pröva med soltorkade tomater nästa gång!
SvaraRadera