måndag 23 maj 2011

Vitkål- och färsgryta

Detta räcker till 6 portioner.

Fräs 1 kilo nötfärs i smör i en stor gryta. Tillsätt 1 kilo strimlad vitkål och fräs några minuter tilsl kålen börjar mjukna. Tillsätt ½ dl grönsaksbuljong, 1 msk soja, 1 msk honung. Tillaga under omrörning tills kålen har lagom konsistens. Krydda med 1 tsk malen kryddpeppar, salt och peppar. Lägg till sist ner två rivna äpplen.



Servera med kokt potatis och lingonsylt.

2 kommentarer:

  1. Gott! Brukar göra nåt liknande, men nästa gång ska jag testa med äpple i. Jag brukar ha i rödlök och sambal oelek. Gott det också. Kram AnnaKersti

    SvaraRadera
  2. Och jag måste testa med sambal oelek!

    SvaraRadera