söndag 8 maj 2011

Min fisksoppa

När jag gör soppor gör jag dem ganska tjocka, lite mer som en gryta.

Fräs 2 hackade schalottenlökar, 2 finhackade vitlöksklyftor i smör utan att de får färg. Lägg ner 5-6 hg potatis i bitar, lite paprikapulver och curry och fräs det också. Pudra över 2 msk mjöl, blanda och tillsätt 5-6 dl vatten, 1 fiskbuljongtärning och låt koka tills potatisen nästan är mjuk.



Lägg i 3 flådda och urkärnade tomater som skurits i tärningar och 2 dl vispgrädde. Låt koka några minuter. Lägg i 5-6 hg fiskfilé som skurits i bitar (cirka 3x3 cm). Koka tills fisken är klar, inte längre. Smaksätt med salt och pressad citron.

Servera med  räkor och "fuskaioli", dvs en burk creme fraiche smaksatt med 1 pressad vitlöksklyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar