torsdag 5 maj 2011

Hamburgare Africana

För ungefär 25 år sedan besökte jag Kolgrillen på Avenyn. Där fanns fantastiskt goda hamburgare. Min favorit var Africana med currysås, mango chutney, banan och jordnötter. Det här är min tolkning av den.

Allt nötkött, vilket främst är nötfärs, handlar vi på närliggande Hälje gård utanför Umeå. Jag har alltid gjort mina burgare själv av nötfärs, men nu säljer gården frysta pressade 90-gramsburgare av 100 % nötfärs från egna djur. Burgarna håller ihop bättre än de egengjorda.

Vi grillade burgarna på vår egen kolgrill. Skivor av färsk grillad ananas, mango chutney, jordnötter och skivad banan.  Och så hamburgerbröd såklart. Jag tror att det var den godaste burgaren jag ätit nånsin. En succé!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar