Vi försöker äta så mycket fisk som möjligt. Idag var vi sugna på lasagne och ville pröva att göra det med torskfiléer istället för på köttfärs. Det blev ännu godare.
Tomatsåsen: Strimla ½ stor purjolök och finhacka 2 vitlöksklyftor. Fräs löken i smör och häll på 1 burk krossade tomater och 2 tsk dillfrön (kan uteslutas, men de ger en smak av kräftor). Koka ihop, salta och peppra och pressa över lite citron.
Ostsåsen: Koka upp 2 burkar creme fraiche, 1 fiskbuljongtärning och 1 dl vatten. Salta och peppra. Ta av från spisen och blanda ner 2 dl riven parmesanost.
Varva ostsås, lasagneplattor, tomatsåsen, lite hackade kalamataoliver och strimlade bitar av 5 hg torsk- eller koljafiléer. (Jag lade också i lite smörstekt babyspenat.) Avsluta med lasagneplattor, ostsås och lite extra riven ost.
In i ugnen i 225 grader cirka 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar