lördag 14 maj 2011

Fisklasagne med medelhavssmak

Vi försöker äta så mycket fisk som möjligt. Idag var vi sugna på lasagne och ville pröva att göra det med torskfiléer istället för på köttfärs. Det blev ännu godare.

Tomatsåsen: Strimla ½ stor purjolök och finhacka 2 vitlöksklyftor. Fräs löken i smör och häll på 1 burk krossade tomater och 2 tsk dillfrön (kan uteslutas, men de ger en smak av kräftor). Koka ihop, salta och peppra och pressa över lite citron.

Ostsåsen: Koka upp 2 burkar creme fraiche, 1 fiskbuljongtärning och 1 dl vatten. Salta och peppra. Ta av från spisen och blanda ner 2 dl riven parmesanost.

Varva ostsås, lasagneplattor, tomatsåsen, lite hackade kalamataoliver och strimlade bitar av 5 hg torsk- eller koljafiléer. (Jag lade också i lite smörstekt babyspenat.) Avsluta med lasagneplattor, ostsås och lite extra riven ost.

In i ugnen i 225 grader cirka 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar