lördag 21 maj 2011

Fisk nuggets med sweet chili.

Chicken nuggets käner man till. Idag testade jag att göra något liknande på fisk. Väl godkänt tyckte familjen.

Börja med såsen. Vispa ihop 2 ägulor med ½ msk vitvinsvinäger, 3 msk sweetchilisås, 1 tsk salt och lite nymalen vitpeppar. Häll i 1½ dl rapsolja under vispning, först droppvis och sedan i en fin stråle. Tillsätt 1 dl cremefraiche.



Dela 6-7 hg torsk eller koljafilé i små bitar. Doppa dem i en blandning av 2 uppvispade äggulor och 2 msk sweet chili. Därefter vänds de i ströbröd. Stek bitarna i mycket smör och olivolja.

Jag serverade dem med klyftpotatis och grönsakstagliatelle: 3 morötter skärs på längden med potatisskalare och en halv purjolök som strimlas. Morötterna läggs i kokande saltat vatten i 2 minuter och purjolöken i 1 minut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar