måndag 6 juni 2011

Renfilé med chili, grönsaker i grillwok och chevrekräm

Grillade grönsaker var en höjdare! Är glad för den nya grillwoken, de kommer nog att bli välanvänd i sommar!

Köttet: Blanda 1 krm flingsalt, 1 torkad chili, 1 pressad vitlöksklyfta och några drag med svartpepparkvarnen i en mortel. Gnid in 5 hg renfilé med kryddorna. Låt vila en stund och pensla med olja innan du grillar köttet på grillen.

Wokade grönsaker: Skär upp färska majskolvar i tre cm tjocka bitar. Koka i cirka 3 minuter. Pensla med olivolja och ställ åt sidan. Skär upp squash, paprika i olika färger, rödlök, champinjoner i lagom stora bitar. Blanda med sockerärtor och minimajs. Häll över olivolja. Grilla i grillwok. Majskolvarna grillas på gallret men blandas nu ner bland de övriga grönsakerna. Häll över en blandning av olivolja och balsamvinäger och blanda. Lägg på en botten av ruccolasallad., strö över flingsalt och färska örtkryddor.

Chevrekräm: Mosa ihop 1 burk creme fraiche med 1 hg chevreost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar