lördag 4 juni 2011

Efterrätt med rabarber och vaniljmousse

Underbar dessert i försommartid.

Rabarber: Koka ihop 200 g rabarber, 1 krm vaniljfrön, 1 krm pepparkakskrydda eller malen kardemumma och ½ dl socker. Låt koka några minuter tills rabarbern mjuknat lite.

Vaniljmousse: Lägg 2 gelatinblad i blöt. Vispa ihop 2 ägg med 0,75 dl socker så det blir pösigt. Vispa 1 krm vaniljfrön med 2 dl vispgrädde.

Smält gelatinbladen försiktigt med lite av den vispade grädden i en kastrull. Blanda ner i äggsmeten och vispgrädden. Fördela hälften av moussen i fyra fina glas. Ställ in i kylen i 45 minuter. Ta fram och fördela ut det mesta av rabarbern på moussen. Lägg på resterande mousse och ställ in i kylen minst en timme till.

Garnera med resterande rabarber, lite citronmeliss och lite chokladspån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar