lördag 2 juli 2011

Makrill på ljummen salladsbädd

Makrill hör sommaren till. Stekt i mycket smör och dill och med potatis och lingonsylt till är supergott! Här är en annat sätt att tillreda makrillen med ljummen smörslungad färskpotatis, färska rödbetor, kapris och persilja och med ruccolasås.







Ruccolasås: Blanda 1 tsk vitvinsvinäger med 1 msk olivlja, 1 pressad vitlöksklyfta och 2 krm salt. Lägg i 300 gram turkisk yoghurt och 20 gram hackad ruccola. Dra några varv med svartpepparkvarnen. Låt såsen vila i kylen.

Sallad: Koka ca 350 gram färska rödbetor. Under tiden skär du 400 gram kokt färskpotatis i bitar, hackar 1 rödlök och en bunt bladpersilja. Rödbetorna skalas och klyftas när de är färdigkokta.

Lägg upp mangold eller spenatblad på tallrikar.

Smält smör i en kastrull utan att det får färg. Lägg i potatisen, lite kapris och persiljan. Värm och salta. Lägg upp på tallrikarna. Lägg i rödbetorna och mer smör i kastrullen och värm och salta dem också. Lägg dem på tallrikarna också och strö över den hackade rödlöken.

Makrill: Stek 600 gram makrillfilé i rikligt med smör. Salta och peppra. Lägg på salladsbädden och servera med ruccolasåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar